Produkti, kurus var ēst visās gada dienās, ieskaitot ēkādašī un čaturmāsju:

Visi augļi (svaigi un žāvēti), visi rieksti un to eļļas, kartupeļi, ķirbji, gurķi, redīsi, kabači, zaļā papaija, citroni, džekfrūti, avokado, olīves, kokosrieksti, griķi, visi piena produkti, cukurs. Garšvielas – melnie pipari, ingvers, sāls.

Produkti un ēdieni, no kuriem jāatsakās ēkādašī laikā:

Tomāti, baklažāni, puķkāposti, brokoļi, paprika, zirņi, visu veidu pupas un produkti, kas no tām gatavoti – papadams, tofu, tempē (sojas izstrādājums), graudaugu brūvējumi u.c. Indiešu dārzeņi – karela (rūgtais citrons), loki (zaļganie kabači), parmals, toroi (asie pipari), kunli, drumstiks, okra (dāmu pirkstiņi), banāna puķe. Visi lapu dārzeņi – spināti, salāti, kāposti, pētersīļi, karija lapas, nīma lapas u.c. Graudi – prosa, mieži, kvieši, dālijas graudi, makaroni, rīsi, kukurūza, visi dālu veidi, visu veidu milti – rīsu, zirņu, dālu milti u.c. Kukurūzas ciete un izstrādājumi, kuros tā izmantota – cepamā soda, cepamais pulveris, limonāde, olu krēms, jogurts, pudiņš, krēmsiers, saldumi, konfektes. Eļļas, kas gatavotas no graudiem – kukurūzas, sinepju, sezama eļļa u.c. Viss, kas cepts graudu eļļās – rieksti, kartupeļu čipsi un uzkodas. Medus. Garšvielas – sezama sēklas, ķimenes, asafetīda, sieramoliņa sēklas, sinepju sēklas, tamarinds, fenhelis, selerijas, magones, kalindži sēklas, adžvaina sēklas, kardamons, muskatrieksti, ķiploki, krustnagliņas.